pondělí 1. října 2012

Perník

Ahoj. :) Dneska jsem upekla perník na plech podle starého receptu od maminky, která ho má po prababičce, která ho má po babičce...no, vždyť to znáte. Prostě jsem upekla perník podle starého rodinného receptu. Děti se do něj hned dali, bráška měl kamaráda u nás na návštěvě a moc jim chutnal.

Suroviny: 
50 dkg hladké mouky
20 dkg cukru
1 vejce
250 ml mléka
2 lžíce medu
1/2 skleničky od hořčice oleje
prášek do perníku
prášek do pečiva
2 lžíce kakaa
vanilkový cukr

Postup: 
Rozehřejeme med v mléku, v jiné misce smícháme všechny sypké přísady a pořádně promícháme, nalijeme k nim mléko s medem, olej a přidáme vejce. Když je těsto moc husté, přidáme mléko, když je moc tekuté, přidáme mouku. Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou a vylijeme na něj těsto. Pečeme při 220 °C asi patnáct minut, jestli je těsto hotové poznáme zapíchnutím špejle doprostřed těsta.




2 komentáře:

  1. Ahoj Bárka, ďakujem za Tvoju návštevu na mojom blogu, vďaka tomu som mohla objaviť tento tvoj a hneď som natrafila na Tvoj krásny koláčik a ešte náš obľúbený perník :-) Teda klobúk dole, ja v tvojom veku som nevedela vôbec piecť, preto verím, že aj roláda sa ti krásne vydarí ;-) Prajem všetko dobré a veľmi rada by som sledovala Tvoj blog, ale nikde tu nevidím, ako by som sa mohla pripojiť...nemáš to tak nastavené?

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, zrovna jsem dala na blog recept na perníček :-) ten tvůj určitě pro obměnu vyzkouším :))!

    http://cerisefees.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat